消費者の環境保護への意識がますます高まる中、画期的なイノベーションを専門とするケンブリッジコンサルタンツは、使い捨てラップへの依存度を下げ、食物廃棄を削減するため、英国に拠点を置くスタートアップ企業BeeBee Wrapsと提携したことを本日発表しました。

BeeBee Wrapsは、持続可能で使い捨てプラスチックの代わりとなる、再利用可能な蜜ろうラップを開発しました。弊社は、この急成長のビジネスを導く持続可能性の指針に沿いつつ、その製造速度を30倍に加速するカスタムメイドの製造プロセスを設計しました。

起業家Kath Austinは、2017年自宅のキッチンでBeeBee Wrapsを思いつき、素晴らしい成長を遂げています。忙しい草の根事業としてスタートしたこの技術イノベーションは、2018年1月に英国全土で放映され、以後忠実な顧客や支持者を得ています。使用されている材料は、持続可能で、倫理的に調達され、寿命がくれば簡単に堆肥化することができます。しかしながら持続可能性と製品品質に妥協しない取り組みを行っていたため、拡大を継続するには生産方法にブレークスルーが必要でした。

意欲ある人への最適なパートナーである弊社は、ビジョン、インサイト、そして科学が主力となるイノベーションを応用して市場を変革させます。プロジェクトチームは、既成のソリューションは、蜜ろうのような 複雑な有機物には適さないとすぐ確証しました。代わりに持続可能性主導の機械設計と工程改善の専門知識を使って、BeeBee Wraps 製品の品質と一貫性を向上させる、独自のエネルギー効率の高い生産システムを確立し、徹底的に生産スピードを向上させました。

新しい工程では、一人の作業者が一日かけて生産していたものを15分で生産できるようになります。これは、現在の生産方法の約30倍の速さです。生産効率を向上させる力を持っているということは、BeeBee Wrapsが時代に取り残されることなく、今後高まる顧客需要を満たしていける証です。

弊社プロジェクトチームリーダーのCameron Watsonは、「このようなプロジェクトは我々のチームに大きな活気を与えます。成長するビジネスに変化をもたらすソリューションを提供する機会です。」と述べ、「顧客とその製品の持続可能性資質を踏まえて、効率的なだけでなく、品質向上にもつながるような工程改善をしたいと考えました。意識的な再利用を考えて設計された製品にとっては極めて重要なことです。」としました。

BeeBee Wrapsの創業者Kath Austinは、「BeeBee Wrapsは身近な問題を解決する会社として創業し、短期間で非常に大きな成長を遂げました。需要増加に合わせて生産を拡大するには、その分野の専門家と協力し、確実にすぐに全力で取り組む必要がありました。」と述べ、「ケンブリッジコンサルタンツと連携したことは、巨人の肩に立つようです。チームは私たちの環境目標に合わせ、綿密にテストされた結果を出してくれました。効率的で、持続可能で、速い製造工程を手に入れ、自信を持って未来に目を向けています。」としました。

Cambridge Consultants develops breakthrough products, creates and licenses intellectual property, and provides business consultancy in technology-critical issues for clients worldwide. For more than 50 years, the company has been helping its clients turn business opportunities into commercial successes, whether they are launching first-to-market products, entering new markets or expanding existing markets through the introduction of new technologies. With a team of more than 800 staff, including engineers, scientists, mathematicians and designers, in offices in Cambridge (UK), Boston (USA) and Singapore, Cambridge Consultants offers solutions across a diverse range of industries including medical technology, industrial and consumer products, digital health, energy and wireless communications. For more information, visit: www.CambridgeConsultants.com

Cambridge Consultants is part of Altran, a global leader in engineering and R&D services which offers its clients a new way to innovate. Altran works alongside its clients on every link in the value chain of their project, from conception to industrialisation. In 2015, the Altran group generated revenues of €1.945bn. With a headcount of more than 27,000 employees, Altran is present in more than 20 countries. For more information, visit: www.altran.com

BeeBee Wraps manufacture sustainable, plastic-free food storage used as a clingfilm and plastic replacement. BeeBee Wraps are made using organic cotton infused with a beeswax, tree resin and jojoba oil formula. These natural, compostable ingredients are easily shaped around food using the heat of your hands and create a seal allowing food to breathe and stay fresh for longer, compared to plastic.

CEO and founder, Kath Austin, started BeeBee Wraps in her kitchen in 2017 and has since seen fast growth in an emerging "eco-market", responding to public concern over plastic pollution. The company is built on sustainable and ethical principles which run throughout the business from cotton grower to the BeeBee Wrap used in your kitchen, and its mission to reduce plastic pollution and food waste sits at its heart.

For more information:
BeeBee Wraps
Kath Austin